Recomandări si trucuri pentru tine – partea I

Curăţenie absolută cu minim de efort! Iată ceea ce fiecare dintre noi îşi propune, fie din lipsă de timp, fie din nevoia de a concentra energia proprie pe proiecte mai presante. Uneori suntem tentaţi să amânăm la nesfârşit anumite activităţi de curăţenie pentru simplu fapt că ocupă prea mult din timpul personal şi consumă prea multă energie. Dar dacă ţi-aş spune că nu trebuie să fie aşa? Dacă ţi-aş da câteva mici trucuri care şi uşurează activitatea, şi scurtează timpul alocat acesteia? Aceste mici trucuri s-au născut din experienţele casnicelor care au dus zi de zi o luptă nedreaptă în case cu atâtea ameninţări: acarienii, praful, sporii de mucegai şi bacteriile. Iată câteva dintre aceste trucuri:

1. Igiena personală regulată este obligatorie pentru atingerea obiectivului de a duce o viaţă sănătoasă şi lipsită de griji. Însă nu trebui neglijată nici încăperea în care ne spălăm şi ne aranjăm. Din cauza umezelii regulate, baia este încăperea din casă cea mai predispusă pentru apariţia mucegaiului. Iar dintre toate materialele din baie (lemn, gresie, etc), perdeaua de duş este locul preferat al sporilor de mucegai pentru înmulţire, mai ales în cazul în care aceasta rămâne strânsă într-un colţ după umezire. Pentru a preveni apariţia mucegaiului pe perdeaua de duş, spală-o regulat la maşina de spălat; pune şi 2-3 prosoape de baie împreună, pentru o mică luptă “care iese mai curat”, şi apoi întinde la uscat. Pentru a păstra prospeţimea timp îndelungat şi a preveni apariţia mucegaiului, întinde perdeaua de duş după fiecare utilizare, nu o lăsa strânsă într-un colţ.

2. Dacă tot suntem la trucuri legate de obiecte/substanţe folosite în igiena personală, nu putem trece mai departe până nu amintim de magica “pastă de dinţi”. Folosită încă din Egiptul antic (unde se recomanda o mixtură de sare, piper, frunze de mentă şi flori de iris pentru curăţarea dinţilor şi a cavităţii bucale), pasta de dinţi a început să fie folosită cu regularitate după introducerea şi acceptarea de floruri printre ingredientele constituitoare în anii ‘50 ai secolului trecut. Tot acum sunt descoperite şi proprietăţile de albire ale noilor mixturi, atât pentru dinţi, cât şi pentru alte materiale de uz casnic.

Pasta de dinţi este eficientă în albirea părţilor din material de cauciuc de pe încălţămintea tip “tenişi” – trebuie doar pusă o cantitate mică pe partea albă şi frecat uşor cu o periuţă de dinţi pe care nu o mai foloseşti până la eliminarea urmelor. Şterge apoi cu un şerveţel umed şi gata! Tenişi reîmprospătaţi.
Pasta de dinţi este de asemenea folositoare în eliminarea urmelor de marker de pe lemn – un truc chiar folositor pentru cei care au copii creativi. Doar puneţi o cantitate mică de pastă pe un şerveţel şi masaţi zona murdară până obţineţi rezultatul dorit.

3. Carne de calitate, condimente surprinzătoare şi reţete tradiţionale sau “furate” de pe internet. Tuturor ne place să experimentăm şi după ce ne bucurăm de reuşitele gastronomice, vine cea mai neplăcută activitate: spălatul vaselor. Suntem, nu suntem atenţi cu resturile de mâncare, inevitabil se întâmplă uneori ca scurgerea de la chiuvetă să se mai blocheze sau să elibereze mirosuri neplăcute. Nicio problemă! Soluţia este la îndemâna oricui şi chiar cu ingrediente prezente în gospodăria fiecăruia. Adaugă o jumătate de ceaşcă de bicarbonat de sodiu, urmată de o jumătate de ceaşcă de oţet. Acoperă scurgerea pentru 5 minute, pentru a împiedica reacţia “vulcanică” să iasă la suprafaţă, apoi clăteşte cu apă fierbinte. Vei descoperii că problema ta este rezolvată!

4. Şi dacă tot suntem la acţiunile eliminatoare de pete şi mirosuri, ce spuneţi de renunţarea la idea de a cumpăra un tocător de bucătărie nou şi de recondiţionare a celui vechi? Mai simplu decât atât chiar nu se poate! Freacă bine cu o lămâie taiata pe jumătate! Aceasta va elimina bacteriile dăunătoare care se pot înmulţi între tăieturile crestate în lemn şi va oferi un miros citric plăcut. Pentru extra rezultat, adaugă înainte puţină sare sau bicarbonat de sodiu.

5. Iată o recomandare pentru cei cu plante acasă: pentru a reda culorile vibrante şi în acelaşi timp să menţii plantele din casă sănătoase, faceţi o curăţenie în 3 paşi odată la 2 săptămâni.

Pasul 1 – ştergeţi frunzele pe partea inferioară şi superioară cu apă călduţă şi foarte puţin săpun lichid.

Pasul 2 – ştergeţi din nou frunzele cu apă călduţă, pentru a elimina eventualele urme de săpun rămase.

Pasul 3 – puneţi puţină maioneză (da! Maioneză ca la şniţel cu cartofi prăjiţi) pe o cârpă curată şi ştergeţi doar partea superioară a frunzelor. Maioneza nu numai că oferă un luciu deosebit, dar curăţă şi murdăria încăpăţânată care se strânge în porii frunzelor, blocându-i şi nepermiţându-i plantei să respire şi să se bucure de lumina soarelui.

Pentru mai multe recomandări şi trucuri, urmăriţi-ne în continuare!

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un comentariu

Servicii de curățenie

Cum facem curățenia de întreținere?

Ce înseamnă pentru noi curăţenia de întreţinere? Înseamnă muncă şi dedicare, atenţie la micile detalii şi luptă cu murdăria şi petele încăpăţânate, pentru ca la

Vezi detalii »
Cum îţi curăţăm eficient geamurile, oglinzile și faianța?
Cum îţi curăţăm cu aspirare performantă casa?
Cum curăţăm eficient canapele, mochete, covoare și tapițerie?
Curățarea cu aburi este sănătate curată, dezinfectează și scoate pete de...
Ai nevoie de echipamente dure pentru utilizare extrem de dură într-un mediu deosebit? Noi suntem cei care vom duce la îndeplinire planul de lucru şi pentru asta avem cel mai bun aparat de curăţare cu înaltă presiune fără încălzire de la Karcher.
Cu ce echipament curăţăm eficient spațiile de birouri?
Pe noi, bărbaţii, ne încearcă un sentiment de mândrie atunci când reparăm ceva sau când ne facem de lucru cu uneltele prin casă...
Cum îţi lustruim parchetul cu emulsii speciale?