Sfaturi practice – partea a IV-a –

În speranţa că sfaturile noastre de până acum v-au fost de folos, astăzi vă propunem câteva trucuri de organizare, cât şi pentru a rezolva situații casnice variate:

(poza)

1. Zgârieturi pe lemn? Am o soluţie fantastică pentru tine! Fă un mix din 3 părţi ulei (de gătit sau de măsline) şi 1 parte oţet din alcool alb şi cu o cârpă moale, masează zona afectată. Atât de uşor! Zgârieturile se vor estompa şi nici nu vei mai ştii unde erau.

(poza)

2. Bicarbonatul de sodiu este un alt aliment-minune în activitatea de curăţenie. Iată câteva dintre întrebuinţările sale:
– Desfundă ţevi (în combinaţie cu oţet);
– Curăţă urme întărite de săpun şi depuneri de calcar;
– Curăţă gresia, faianţă, ceramica din bucătărie şi baie (pregătiţi un mix din 2 linguri de bicarbonat, un sfert de cană de oţet şi 2 căni de apă);
– Curăţă pete şi împrospătează tapiţeriile canapelelor (pregătiţi un mix din 2 linguri de bicarbonat şi o jumătate de cană de oţet);
– Elimină mirosurile neplăcute din zonele închise (dulapuri, frigidere etc. – Pregătiţi un mix din 5 linguri de bicarbonat, un sfert de cană de oţet şi un sfert de cană de apă)

(poza)

3. Pentru a-ţi folosi timpul cât mai eficient şi să ai spaţiul organizat, foloseşte mereu principiul NDD (Niciun Drum Degeaba) – ai drum până în bucătărie pentru a lua o sticlă cu apă? Ia şi farfuria de pe măsuţa de cafea şi pune-o în chiuvetă. Ai drum până în baie pentru a lua un spray pentru geamuri? Ia şi tricoul de pe scaun şi aruncă-l în maşina de spălat. Rezolvi sarcini secundare, rămânând concentrat pe sarcina principală.

(poza)

4. Timpul trece mai uşor, când faci curăţenie, dacă fluieri/îngâni melodia preferată.

(poza)

5. Pentru o organizare uşoară a activităţii de curăţenie pe parcursul unei luni, împarte task-urile pe categorii (zilnice, săptămânale, lunare) şi în activităţi de maxim 20 de minute/zi. Apoi organizează-le după un program de 30 de zile.
(exemplu: Săptămâna 1 – Luni – spăl chiuvetă şi cada; Marti- ud florile şi pun rufe la spălat; Miercuri – calc rufe; Joi – spăl blatul de lucru şi cuptorul cu microunde; Vineri – şterg praful în dormitor; Sâmbătă – spăl wc şi organizez încălţămintea; Duminică – dezinfectez jucăriile celui mic; Săptămâna 2 – Luni – curăţ rapid “camerele” puţin circulate cum sunt balconul, debarale; Marţi – Aspiră şi spală toate podelele; Miercuri – organizează dressing-ul cu haine şi tot ce nu se află la locul său în dormitor; Joi – Curăţă frigider, verifică termene de valabilitate articole refrigerate şi celelalte alimente din cămară etc).

 Oricine are 20 de minute zilnic pentru a nu pierde 4 sâmbete pe lună, timp şi energie.

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un comentariu

Cum îţi curăţăm eficient geamurile, oglinzile și faianța?
Cum îţi curăţăm cu aspirare performantă casa?
Cum curăţăm eficient canapele, mochete, covoare și tapițerie?
Curățarea cu aburi este sănătate curată, dezinfectează și scoate pete de...
Ai nevoie de echipamente dure pentru utilizare extrem de dură într-un mediu deosebit? Noi suntem cei care vom duce la îndeplinire planul de lucru şi pentru asta avem cel mai bun aparat de curăţare cu înaltă presiune fără încălzire de la Karcher.
Cu ce echipament curăţăm eficient spațiile de birouri?
Pe noi, bărbaţii, ne încearcă un sentiment de mândrie atunci când reparăm ceva sau când ne facem de lucru cu uneltele prin casă...
Cum îţi lustruim parchetul cu emulsii speciale?