Sfaturi si trucuri – partea a II-a –

Bine aţi revenit! Astăzi vă vom oferi noi sfaturi şi trucuri pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii şi pentru a micşora timpul de lucru când vine vorba de activităţile de curăţenie în propria casă.


1. Bureţii de vase sunt foarte folositori când vrei să cureţi orice în bucătărie, de la blat de lucru, chiuvetă, vase şi până la ustensile. Dar cine îi curăţă pe ei, pentru a preveni acumularea de bacterii dăunătoare? Metoda este chiar simplă: umeziţi uşor buretele, apoi puneţi-l în cuptorul cu microunde pentru 90 de secunde şi gata! 99% din bacterii au dispărut!

(poză)

2. Ce poate fi mai frumos decât bucuria unui covor curat şi culori vibrante? Dar ce te faci când covorul tău preferat are de suferit? Fie că vorbim de un pahar cu vin neglijent pus pe marginea măsuţei de cafea şi dărâmat, fie că ne bucurăm de o familie numeroasă, copii creativi ce se joacă cu mâinile murdare, întotdeauna există o soluţie pentru scoaterea petelor.
Tot ce ai nevoie este de apă şi oţet (în combinaţie 3 părţi apă şi 1 parte oţet) şi de tradiţionalul fier de călcat. Aplică mixul pe pată, apoi o cârpă înmuiată peste ea şi aşează fierul de călcat peste cârpă, dând la maxim aburul fierbinte. În cel mai scurt timp, covorul va arăta ca nou.

(poză)

3. S-a întâmplat neprevăzutul şi s-a spart un pahar – Ura! S-a spart şi ghinionul! Dar ce facem cu acele mici bucăţi care s-au format în urma nefericitului eveniment şi nu avem la îndemână un aspirator? Trebuie să iei o decizie rapid, pentru a împiedica situaţia în care cei dragi se pot răni.
Luaţi o felie de pâine şi presaţi peste zona cu cioburi – acestea vor dispărea instantaneu!

(poză)

4. Ne iubim copiii şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le stârni curiozitatea şi a le dezvolta imaginaţia. Asta poate să însemne utilizarea de materiale care nu sunt tocmai pe placul nostru, dar care le dezvoltă copiilor latura creativă. La sfârşitul jocului, ce putem face pentru a strânge enervantele bucăţele de sclipici cu care s-au jucat copiii?
Avem chiar 2 variante pentru tine! Foloseşte fie o bucată de plastelină din dotarea personală a celui mic, fie puţină bandă adezivă şi vei scăpa de sclipici uşor şi fără griji!

(poză)

5. Şi dacă tot suntem la materiale lipicioase folosite în scopul de a aduna praf, scame etc., foloseşte o rolă lipicioasă pentru scame pentru a curăţa plasele de ţânţari de la uşi şi ferestre. Ochiurile de la plase vor rămâne decongestionate şi vei micşora riscul ca toată murdăria să intre în căminul tău.

(poza)

Pentru şi mai multe sfaturi şi trucuri, vă aşteptam să ne urmăriţi şi data viitoare!

Ți-a plăcut articolul?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Lasă un comentariu

Servicii de curățenie

Cum facem curățenia generală?

Ce înseamnă pentru noi curăţenia generală? Înseamnă muncă și dedicare, atenție la micile detalii și luptă cu murdăria şi petele încăpăţânate, pentru ca la final,

Vezi detalii »
Cum îţi curăţăm eficient geamurile, oglinzile și faianța?
Cum îţi curăţăm cu aspirare performantă casa?
Cum curăţăm eficient canapele, mochete, covoare și tapițerie?
Curățarea cu aburi este sănătate curată, dezinfectează și scoate pete de...
Ai nevoie de echipamente dure pentru utilizare extrem de dură într-un mediu deosebit? Noi suntem cei care vom duce la îndeplinire planul de lucru şi pentru asta avem cel mai bun aparat de curăţare cu înaltă presiune fără încălzire de la Karcher.
Cu ce echipament curăţăm eficient spațiile de birouri?
Pe noi, bărbaţii, ne încearcă un sentiment de mândrie atunci când reparăm ceva sau când ne facem de lucru cu uneltele prin casă...
Cum îţi lustruim parchetul cu emulsii speciale?